Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Spanje 2016: Hoe de vete tussen Rosberg en Hamilton steeg tot kookpunt

Vroeger zijn Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaars beste maatje geweest, maar van die relatie is weinig over bij de start van het nieuwe seizoen van 2016. Sinds 2014 hebben beiden elk jaar om de felbegeerde rijderstitel gevochten. De nodige clashes en intriges zijn de revue gepasseerd en dat zou tot een nieuw kookpunt komen tijdens de Grand Prix van Spanje.

Rosberg is het jaar ijzersterk begonnen voordat de Duitser arriveert in Catalonië. De zoon van wereldkampioen Keke Rosberg heeft vier zeges uit evenveel wedstrijden behaald. Hamilton, die Rosberg tweemaal versloeg in 2014 en 2015 in de strijd om het wereldkampioenschap, kent een stroef begin – mede door wat pech -  en kijkt meteen tegen een achterstand aan van 43 (!) punten. 

De Duitser steekt in een bloedvorm en is mentaal ijzersterk. Maar de Mercedes-coureur weet, met de ervaringen uit 2014 en 2015 in zijn achterhoofd, dat de strijd nog lang niet is beslist. "Ja, ik heb een aardige voorsprong opgebouwd, maar er zijn nog 425 punten te vergeven en dan valt een gat van iets meer dan veertig punten gelijk in het niet", zei Rosberg voorafgaand aan de Catalaanse Grand Prix. "Met nog 425 punten te verdelen is het onzinnig om het in deze fase al over een titel te hebben, het is niet eens de moeite waard."

"Hamilton is net zo sterk als altijd, zoals we de afgelopen weken gezien hebben. En mentaal heeft hij er geen problemen mee om zich uit verloren positie terug te knokken, bewees hij al eerder. Ik weet zeker dat we nog veel intense duels tussen Lewis en mij te zien krijgen", niet wetend dat het gelijk uit de klauwen zou lopen bij de Spaanse Grand Prix.

De vice-kampioen van 2014 en 2015 begint voortvarend aan het weekend. De Duitser is tot dusver sneller dan zijn teamgenoot en staat bovenaan in vrije training twee en drie. Maar zoals Rosberg al heeft voorspeld, knokt de Brit zich altijd terug. Hamilton zet een 1.22.000 op de klokken en verslaat zijn teamgenoot met ruim drie tienden. Voor de zoveelste keer een 'zilveren' voorste startrij. Op die Mercedes staat sinds 2014 geen maat staat op en alleen pech kan het team uit Stuttgart verslaan.

Vooraf had Rosberg voorgenomen extra alert te zijn om crashes te voorkomen. Bij zijn collega's echter, met name Daniil Kvyat, ging het nog wel eens mis in de startfase. "Ik zal iets beter focussen bij de start van de race", vertelt Rosberg aan DPA News in Spanje.

Bij de start van de Grand Prix in Barcelona was echter dat niet te merken. Rosberg komt beter weg dan zijn teamgenoot en zet de aanval in. Hamilton verdedigt hard aan de binnenkant, maar Rosberg gaat in bocht één brutaal buitenom en neemt op overtuigende wijze de leiding over.

Op weg naar de derde bocht zit Hamilton meteen al weer op de staart van zijn Duitse rivaal, doordat de nummer #6-bolide in de verkeerde motorstand staat. Hamilton wil hem aan de binnenkant passeren. De Rosberg van 2014 en 2015 zou misschien ruimte geven, maar de Rosberg van dit seizoen wil zich niet meer laten piepelen en gooit keihard de deur dicht. Hamilton moet hierdoor op het gras en wordt passagier van zijn eigen bolide en schuift met een rotvaart richting de volgende bocht waar Rosberg net instuurde. Beide Mercedessen ketsen elkaar eraf en vliegen met hun beschadigde Silberpfeilen het grind in.

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*